top of page

Ya Podcastimi Kimse Dinlemezse?

Size bu yazıda yayınlarınızın on binlerce dinlenmesini garanti edemem, ama şunun garantisini veririm, eğer Podcast’inizi yayınlamazsanız sıfır dinleyiciniz olacak.

Biz bence insan ırkı olarak, negatif düşünceleri üretme konusunda bir harikayız. Bunları kurarak kendi düşlediğimiz hayallerden ya da verdiğimiz kararlardan vaz geçme konusunda da bence bir markayız.

Ama bu konuda bir kararınız varsa arkasında durun…

Podcast içerik üreticisi olmaya karar verdikten sonra kimsenin sizi dinlemeyeceğine değil de, yaptıklarınızı ne kadar iyi anlatacağınıza, kimin ilgisini nasıl çekeceğinize, kimlerle etkileşim kuracağınıza ya da birilerine nasıl ilham olacağınıza kafanızı çevirsenize biraz.

Eğer Podcasting yapacaksanız dünya çapından, sizinle aynı dili konuşan insanlara ulaşma imkanınız olacak ki, teknoloji yapay zeka gelişmelerinin ardı arkası kesilmeyen günümüzde belki ilerleyen zamanlarda başka dillerden konuşan insanlarda dinleyiciniz olabilecek. Yani derya deniz…


Kafanızı doğru yere çevirip, doğru pazarlama araçlarını kullanarak bir de üstüne doğru içerik çalışmalarını yaparsanız zaten bir dinleyici kitlesi yakalayacaksınız.


İnsanlar neden dinlemez ama biliyor musun…

Çok Fazla Niş içerik üretiyorsan; bir konu hakkında bilgi sahibi olmak ve onu geliştirebilmek evet çok güzel ama kaç kişi bununla ilgileniyor bunu sormak lazım öncelikle. Niş bir konuda içerik üretiyorsan sen zaten o konuyla alakalı bilgi birikimine ve yeterliliğe sahipsindir. Biraz daha içeriklerini genellemen daha geniş kitlelere ulaşmanı sağlayacaktır.


Ya da Çok Geniş İçerik Başlıkların Varsa; Niş içerik üretmek istediğin dinleyicilere erişmeni engelleyebilir dedik ama çok geniş başlıklarda da içerik üretmek, her konuda fikrinin olması da dinleyici kazanmanın önünde bir engel olacaktır.

Yani, hafif bir balans ayarı demek daha doğru, kendine belirlediğin bir konu hakkında, uzmanlık alanın, hobin ya da mesleğin… çok kök başlıklarda değil ama çok da yüzeysel olmayacak başlıklarda içeriklerini oluştur.

Bir Fotoğrafçılık yayını yapıyorsan, belgesel fotoğrafçılığı az ilgili göreceği gibi, video formatları, video yayıncılığı içeriklerde amacının dışına çıkaracaktır seni.


Kötü Ses; Podcast çekmenin en cazip yanı kolaylıkla, istediğin yerde bir kulaklık yardımıyla bile çekilebiliyor olması evet, olması gerekende biraz bu ama, dinleyici rahatsız etmeyecek, yayın akışından koparmayacak ses kalitesini yakalamanız sizin yararınıza olacaktır.


Cesaret ve Sabır;

Çok tanınmış birisi, blogger, influencer değilsen yola yeni çıktığını daha çok çok başında olduğunu kabul et önce. Buna karar vermek zaten seni cesaretlendirecek… Yola çıktıktan sonra da sabretmen gerekecek, istikrarla ve isteyerek kendine ve yaptığın işe bir şeyler katarak devam ettiğinde aldığın sonuçlar seni tatmin edecektir…

O zaman Kolay Gelsin….


bottom of page