top of page

Her Yerde İçerik Üret: Telefonla Podcasting

Podcasting yaparken çok fazla ekipmana ihtiyacınız yok. Bunu her seferinde konuşuyoruz aslında. Önemli olan yaratıcılık ve anlatım… Bu yazıda biraz bu konuyu açacağız. Bir içerik üretmek elbette ki yatırım gerektir. Zaman, para ve emek. Ama özellikle podcast alanında içerik üretiyorsanız en azından ekipmana para harcamadan içeriklerinizi üretebilirsiniz


1.Podcast’ i Planlama ve Markalama


Bu kısımda telefonla bile ihtiyacınız olmayacak belki. Sadece not almanız gereken bir kalem kağıt bile işinizi görecektir.

Podcast içeriklerinizin planlamasını yaparak içerik üretme sürecinize start verebilirsiniz. Sonrası markalama süreci 😊

İlgi çekici bir podcast kapağı dinleyici çekecektir. Bu süreç için bir tasarımcıyla anlaşabilir ya da Canva gibi uygulamalardan yardım alarak Podcast Cover’ ınızı tasarlayabilirsiniz. Hatta Canva yardımıyla bunu yapacaksanız içinde bulanan ücretsiz şablonlar sayesinde sosyal medyadan web site bannerlarına kadar bir çok tasarımınızı bu sayede yapabilirsiniz.


2.Podcast’i Telefona Kaydetme


Planlama ve markalama aşamalarını geçtikten sonra artık kayıt aşamasına gelebiliriz😊

Akıllı telefonunuzun ses kayıt cihazı sayesinde bir kulaklık yardımıyla bile içeriklerinizin kaydını alabilirsiniz.

Hali hazırda bir kulaklığınız varsa zaten böyle bir masrafa girmenize gerek kalmayacaktır. Ama artık günümüz teknolojilerinde çok karşılaşılmasa da bunu söylemeden geçmeyelim, kulaklığınızın mikrofon özelliğinin olup olmamasına özellikle dikkat etmenizi öneriyoruz.

Kulaklık değil belki sadece yaka mikrofonu ile bunu yapmak istiyorsanız telefon dönüştürücüleri sayesinde mikrofonla telefondan kayıt yapabilirsiniz. Bu tabii ki de sesinizin kalitesini artıracaktır.


3.Montaj- Düzenleme


Yine telefonunuza kullanacağınız mobil ses düzenleme programları sayesinde bunu bilgisayar yardımı almadan da bunu başarabilirsiniz ama tabii ki bir bilgisayar kadar seri düzenleme olmayabilir. O da sizin tercihinize kalıyor.


4.Barındırma- Yükleme


Anchor gibi bir çok uygulamanın mobilden yükleme imkanı mevcut. Tüm şartları sağladıktan sonra yine mobill üzerinden bölümünüzü yayınlayabilirsiniz.


Ama En Önemli Olan

Ekipmanınız değil. Sessiz ve yumuşak bir ortamda alınmış sesi telefonunuzla kaydettiğiniz zaman güzel bir içerik yakalamış olacaksınız elbette. Ama Podcast dinleyici kitlesi genel olarak hikayeyi dinlemeyi, podcastlerin içeriğine odaklı bir kitle. O yüzden anlatacaklarınızın değeri ekipmandan daha yüksek olacaktır.

Kolay Gelsin !

bottom of page