top of page

Stream 2023 - Spotify Podcaster Araçları Yenilendi

Dijital müzik şirketi olan Spotify, 8 Mart’ da gerçekleştirdiği Stream On 2023 etkinliğinde yeni arayüz özellikleri ile birlikte birçok yeni özelliği de tanıttı, bu özellikler de, mobil uygulama arayüzünün yenilenmesi, TikTok tarzı podcast ve müzik keşif akışlarının tanıtımı gibi maddeler yer aldı.

Artık içerikleri tek bir yerden oluşturmak, yönetmek, bunları tek bir panelden kontrol etmek ve gelir modeli elde etmek üzerine çalışan Spotify, yeniden tasarlanmış kontrol panelini tanıttı.


Spotify’ ın 2019 yılında satın aldığı Anchor podcast yatırımlarının başka bir konsolidasyonunu içeriyor.

Geçen sene Spotify’ ın kullanıcılarına sunduğu ankette Anchor markasının kaldırıp kaldırılmaması gerektiği tartışılmaktaydı. Hatta hizmetin adını o sıralarda “Spotify Creator Studio” olarak değiştirmeyi de düşünüyorlardı.

Şimdi ise, Anchor’ un artık ‘Podcasters Spotify’ ın bir parçası haline geldiğini söyleniyor.

İçerik oluşturucular artık yeni kontrol panelinde oturum açıklarında, içeriklerinin nasıl performans sergilediğine dair verileri görebilecek, bölümlerini bu panel üzerinden oluşturabilecekler. Ayrıca,

Video bölüm özelliği de aktif olacağı için, bölümlerine videolarını da yükleyebilecekler.

Dinleyici ve içerik üretici arasındaki etkileşimi de arttırmak için; anket ve soru- cevap özelliklerinin de gelişmiş olması, dinleyici alışkanlıklarının analizi hakkında içerik üreticilerine bir çözüm modeli sağlamış olacak.

Yeni panel sayesinde, dinleyicilerin hangi bölümleri çalma listesine eklediğini de içerik üreticileri görebilecek.


Yapılan etkinlikte Spotify yeni Spotify Podcaster’ ın yanlızca Spotify’ ın sunduğu tüm araçlara erişimi merkezîleştirerek değil, kurumsal yayıncılar içinde barındırma çözümünü entegre ederek, içerik üreticilerine kullanıcı kolaylığı sağlayarak nasıl tek adres olacaklarının geleceğini de paylaştı.


Bir başka ilginç gelişme de, Patreon ile yeni bir ortaklığın duyurulmasıydı. Şirket içerik üretici takipçilerinin, artık doğrudan ödeme yoluyla içeriklerin ve yayınlarının destekleyebileceklerini duyurdu.

Şirket, Podcast yayıncıları ve bağımsız içerik oluşturucularını reklam verenlerle buluşturmak için ilk ses pazarı olan “Spotify Audience Network” e bir güncelleme sundu, bu güncelleme sayesinde reklamveren katılımını artırarak yayıncılarını gelirini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ve son olarak bir kullanıcı kolaylığı ekleyen Spotify, artık müzikte olduğu gibi podcaste de otomatik oynat özelliğini aktifleştirerek yeni bir akış planlamasına geçti.


Podcast kullanıcıları için Yeni Spotify 8 Mart itibariyle yayında.

bottom of page