top of page

Podcast Pazarlamasına Bu Şekilde Bakalım: E-Posta Pazarlama

Geleneksel medya olarak incelendiği zaman e-posta pazarlamayı artı yönü olarak geleneksel medya araçlarının yıllarca üzerinde çalışılmış olması ve geri dönütlerinin azdan fazla çoktan az bir şekilde tahmin edilmesi.


Yani siz bir blog yazarı,Youtube içerik üretici ve Podcaster olabilirsiniz ama her içerik üreticisinin atladığı “ah keşke erken başlasaydım” dediği bir durum vardır ; Geleneksel medya mı yoksa göz bebeğimiz yeni medyanın ürünü mü karar veremediğimiz; E-posta pazarlama!


E-Posta pazarlama neden ve nasıl bu duruma geldi bu çok ayrı başlık altında incelenecek bir konu ama bilmemiz gereken, hatta bilmekle kalmayıp dikkat etmemiz gereken konu; tüketim alışkanlıklarımız, üretim alışkanlıklarımız değişmesine rağmen e-posta hep var ve var olmaya da devam ediyor.


Sosyal medya da bir çok içeriğe maruz kalıyoruz gün içinde bazıları 24 saat sonra kaybolurken bazıları akış içinde kaybolup gidiyor. Yeni gelişen algoritmalar bile ilgi alanlarımıza göre bize içerikleri sunmaya başladı ama E-posta da durum öyle değil. Mail size gelir ve siz ona bakıp silene kadar o e-post kutunuzda kalır.


Yani siz dijital bir platform da içerik üretiyorsanız ve bunun en etkili pazarlama-dağıtma yönteminin sadece sosyal medya olduğunu düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Sosyal medya da kazandığınız etkileşim ile E-posta pazarlaması ile kazandığınız etkileşim aynı olmayacaktır. E-posta pazarlamanızı doğru içerikler ve doğru strateji ile yaparsanız sosyal medyanız ve e-posta pazarlamanız birbirini tamamlayarak bir bütün olarak harika işler çıkartabilir.


E-posta pazarlama ile doğru hedef kitleyi belirleyip,

doğru içerikle ki artık e-mail içerikleri de interaktif ve kişiseleştirilmiştir maillerdir doğru zamanlama ve doğru içerik takvimi ile belirlediğiniz hedefinize ulaşabilirsiniz.

E-posta pazarlama size takipçilerinizin tüketim alışkanlıklarını yakından gözlemleme ve ona göre içerik üretmeniz konusunda da yardımcı olacaktır.


E-posta pazarlama nasıl içerikler üretebilirsin?


Bir E-bülten hazırlayabilirsin; aylık ya da haftalık. Ürettiğiniz video içeriğin fragmanını, podcast headline’nı ya da blog yazınızın en can alıcı yerinin gönderebilirsiniz. Sadece içeriklerinizi ve içerik takvimleriniz üzerine ciddi çalışmanız gerekir ki mailleriniz sıkıcı olması.

Unutma doğru hedefleme, doğru içerik ve doğru zamanlama ile başarıya ulaşman zor değil.

Sosyal medya e-postanın tamamlayıcısı ya da e-posta sosyal medyanın tamamlayıcısı olabilir.



bottom of page